Stofmisbrug tæt på

Er du pårørende til et nært familiemedlem, der bruger rusmidler/stoffer, oplever du sikkert meget ofte store belastninger og frustrationer. Det kan være svært at finde ud af, hvordan du som pårørende bedst støtter/afhjælper problemer med stoffer.

Som pårørende til stofmisbrug kan du få 4 rådgivningssamtaler hos en af vores pårørende behandlere, som har et stort kendskab til Stofbehandling og især til de udfordringer du som pårørende til en der tager for mange stoffer, oplever. Kontakt os meget gerne. Du skal ikke tåle eller ”holde ud” – det er bedre at søge rådgivning i Misbrugscenter Herning.

Vil du gerne hjælpe et familiemedlem, som du oplever påvirket på grund af alt for stort stofindtag, så vil vi meget gerne tilbyde dig et samtaleforløb.. Samtaler der blandt andet kan indeholde elementer som:

  • at flytte fokus til åbenhed,
  • nysgerrighed og
  • rummelighed

Det hjælper nemlig ikke at skælde ud eller være fordømmende. Tværtimod, men de har du sikkert erfaret. Der sker nemlig ofte det at din pårørende allerede er i gang med at skælde sig selv ud og bebrejder sig selv ikke at kunne stoppe med stofindtag.

Et familiemedlem der tager for mange stoffer kan ofte føle sig fuld af skam og flovhed. Han/hun sidder fast i trangen og har brug for hjælp.
Nogen oplever ikke selv at have problemer men mener det er alle andre incl dig der har problemer. Og at møde det kan være barskt.

Prøv i stedet at fortælle ham/hende at du er bekymret, hvad du oplever og hvad du oplever – og hvad det gør ved dig. Du kan f.eks. tale om, hvad du oplever, når vedkommende er påvirket og fortælle, hvad du savner – måske noget I plejer at gøre sammen.

Prøv at være nysgerrig på, hvad stoffet betyder for dit familiemedlem. Måske bruges det til at lindre en følelse af utilstrækkelighed, uro, angst eller andet. Vær tålmodig – også når dit familiemedlem er afvisende og vred på dig.

En vigtig husker er at: Du kan gøre meget, men du kan ikke hjælpe nogen, som ikke selv ønsker hjælp.

Kontakt Misbrugscenter Herning i dag. Vi er her for at hjælpe.